keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Laiska bloggaaja ja reippaat marsut

Voi kun jaksaisi ottaa marsuista edes joskus kuvia, mutta ei. Nämäkin kuvat ovat Jimmyn ottamia. Eukko on niin lutunen <3.
"Kai toit jotain mulle?" 
"Ai et vai..." *syvä pettymyksen huokaus*
Lempeä laumanjohtaja ja herkkusuu Eukko on tavallisesti aika lunki matriarkka, joka odottaa pesäkopissa tai pedissä, (kuten kuvissa) että huonepalvelu tuo sille herkut suuhun. Nyt viime aikoina se on kuitenkin ottanut asiakseen kuikuttaa muiden mukana. Ilmeisesti marsut ovat tehneet uudenvuodenlupauksen ja strategisen suunnitelman, että niiden kuuluu saada vuonna 2016 joka päivä vähintään viisi kertaa pellettiä ja kuusi kertaa tuoreita, ja Eukko on laumanjohtajana päättänyt johtaa kampanjaa. Eukko-ressu ei vain ole käyttänyt ääntään pitkiin aikoihin, koska aiemmin arvokkuus ei ole sallinut moista rahvaanomaista riekkumista, ja reppanan suusta kuuluu lähinnä käheää pihinää ja maiskutusta korvien heilunnan säestyksellä. Joskus Eukko tsemppaa niin kovasti, että sen suu menee hassuun virneeseen, kun se yrittää naamaansa vääntämällä saada voimakkaamman äänen aikaan. Mutta yritys on sen verran vaikuttava, että pari kertaa olen sortunut. kun Eukolla on niin toiveikkaat silmät <3. (Tiedän, mä oon höperö marsunomistaja, mutta kai te tiedätte sen marsujen ilmeen, joka on niin sydäntä särkevän toiveikas, että sen edessä on vaikea pysyä lujana? "Annathan edes yhden iiihan pienen pelletin, jooko?")

Hupakko ensimmäisenä keksi ruokakapinan sanoman vahvistamisen heinäseimen viskelemisellä. En uskonut, että noita seimiä saisi irti, koska niitä pitää nostaa kymmenen senttiä ylöspäin, jotta irtoavat. Mutta marsu on kyllä todella sinnikäs, kun se jotain tahtoo. Lisäksi Hupakon piti ensin kaivautua puruihin seimen alle, jotta pääsi puskemaan sitä ylöspäin. Täytyy sanoa, että yllätyin Hupakon ongelmanratkaisukyvyistä. Sitten tietysti Tyllerö oppi tempun Hupakolta. Jimmy viritteli rautalangan, joka pitää seimet paikoillaan.

Toinen temppu kapinassa on juomapullon kanssa lotraaminen. Joku marsuista lutraa juomapullon sisältöä maahan. Jouduin siksi vaihtamaan pullon paikan, jotta sain sen alle kulmavessan ja pyyhkeen. Nyt ei enää matot kastu, mutta marsujen juoman veden määrä on mystisesti samalla vähentynyt. Eiköhän se siitä palaudu normaaliksi, kun kaikki tottuvat pullon uuteen sijaintiin. Pyyhe on kyllä joka päivä märkä. Kokeilen vielä vaihtaa pullon uuteen, jonka tilasin Zooplussalta, jos vanhassa vaikka onkin jokin vika.

Mä kyllä niin tykkään noista kerjäävistä höppänöistä, vaikka ne keksivät kaikenlaisia kiusoja.

Kiitän muuten kaikista kommenteista edellisiin postauksiin! Ihanan vilkasta keskustelua! Ruokavaliopohdinnat ja sopivan combon etsiminen jatkuvat. Meidän sisälämpötila on laskenut muutamalla asteella, ja ruuan kerjäys tuntuu muuten voimistuneen samalla muutaman asteen ;). Nyt Tyllerö painaa 1200 grammaa (eli on hieman lihonut edellisestä punnituksesta), mikä tuntuu omaan silmään ihan hyvältä painolta. Pimu on vähän laihtunut, ja painaa 868 grammaa, mikä sekin on ihan hyvä. Hupakko on saanut vähän lisää painoa, mikä johtunee valitettavasti kystista. Eukko on edelleen laihtunut, ja painaa nyt pitkään aikaan ensimmäistä kertaa alle kilon, eli 985 grammaa. Mimmin paino on pysynyt hieman alle 800 grammassa. Olen antanut nyt Eukon syödä Mimmin kanssa elatuspellettiä pari tuntia päivässä. Muut saavat samaa tavaraa siinä yhteydessä jaettavakseen pari ruokalusikallista. Uudet Supreme science selectiven -pelletit ovat kokeilussa nyt vasta toista päivää, eli pieniä määriä ovat saaneet Oxbown ohella. Näyttävät maistuvan suhteellisen hyvin, joskin on vielä on ehkä liian aikaista sanoa juuta tai jaata. Noissa pelleteissä mietityttää soijan ja vehnän osuus. mutta elatuspellettinä vaikuttaa muuten hyvältä. Kalkin alhainen määrä on plussaa. Nyt kun oxbowta on syöty enemmän edellisen punnituksen jälkeen, on taas tullut sakkapissoja runsaasti. Heinällä ja valikoiduilla tuoreilla niitä ei näkynyt. Mutta katson mihin tilanne kehittyy nyt, kun lisään Sss:än osuutta pelleteissä, Huomasin, että tätähän myydään ihan Mustissa ja Mirrissä, joten ei tarvitse Zooplussasta tilata.

6 kommenttia:

  1. Eikä, mie niin fanitan Eukkoa. Ihan ku Rapsu! Rapsukin johtaa ja ei ota bulls*ittiä keneltäkään, vaikka onkin vähäeleinen. :D Nenä pystyssä aina, varsinkin jos tänne tilaa pitsaa ja ilmestyy pitsan tuoksu possujen nenään. :D :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa! Pitsanhimoinen marsu :D " ja tuplajuustolla, kiitos!". Mäki fanitan Rapsua, taitaa olla samantyyppiset aatokset elämästä molemmilla meidän lilaceilla!

      Poista
  2. Koska tulee se marsujen häälaulunäyte? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee, tulee ihan just! :D Mä oon vaan ihan käsi tekniikassa niin pitää pyytää Jimmy siirtää se johonkin, mistä sen saa blogiin kätsysti.

      Poista