tiistai 1. huhtikuuta 2014

Kesäsuunnitelmia

Uuh, tilasin Zooplussalta kaksi tämmöistä:

http://m.zooplus.fi/shop/jyrsijat/hakkitarvikkeet/majat/puu/143021

Katsotaan saako noihin viisi marsua pariksi kesäyöksi ilman, että listivät toisiaan vai pitääkö ostaa vielä kolmas. Harkitsin ensin, että tekisin itse, mutta onhan siitä aika iso vaiva kun mulla ei ole taitotaipumuksia tommoseen nikkarointiin ollenkaan. Multa kuluisi kuitenkin tuohon tuntikausia, ja kyllähän ne materiaalitkin maksaa. Laiska mikä laiska. Sen verran ajattelin nikkaroinnilla itseäni vaivata, että mahdollisesti yhdistäisin kopit putkella, jotta lauma pääsee liikkumaan mökistä toiseen sen mukaan kenen kanssa parhaiten viihtyy. Mikäli nyt ne edes ehjänä tulee perille.

Ostos johtui oikeastaan siitä, että kesä lähestyy kovaa vauhtia. Sain tänään ensimmäiset tuoreet haettua ulkoa! Vuohenputkea, voikukkaa ja siankärsämöä, pikkupikkuversoina toki kaksi pikkupikkukourallista, mutta kyllä marsut arvosti. Houkuttelin ne johdattelemalla vuohenputken versolla kaikki samalle paikalle, jotta kukaan ei jäisi ilman. Sitten kului 20 sekuntia hartaan hiljaisuuden vallitessa, vain leuat jauhoi. Sitten vielä viimeiset 10 sekuntia vingahdusten säestämänä kun tytöt ajoivat toisiaan viimeisten makupalojen luota. Kevät <3!

Edit. 4.4.2014

Tänään ne kopit nyt tuli. En ollut (tietenkään) kotona kun lähetti tuli, eivät (tietenkään) soittaneet ennen toimitusta. Onneksi se ei kuitenkaan haitannut paljon, koska lähiposti on R-kiskalla kulman takana. Otin siis poikaystävän kera kaljakärryn mukaan, kärryt siis vain siksi koska paketti painoi tietojen mukaan huimat 14 kiloa ;). Ei se oikeasti kyllä ollut sitten niin painava.
Kopit tulivat ehjänä perille. Laatukin ihan ok muuten, mutta puu haisi ihan hirveän vahvasti petsiltä. Jouduin siksi siirtämään ne parvekkeelle. Toivottavasti petsi on myrkytöntä, vaikka eipä siinä paljon pureksittavia pintoja sisäpuolella olekaan. Lisäksi kattopäällysteestä irtoaa aika paljon putua ja puu on pehmeää, mikä oli kyllä kuuselta odotettavissakin kai.
Pohjalaatikkoa kopeissa ei ole, vaan pelkkä puulattia, joten pitänee keksiä joku niittikiinnitteinen vahakangasviritelmä, jotta pissa ei imeydy ja siivous on helpompaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti