maanantai 21. joulukuuta 2015

Hyvää joulun odotusta!

Toivottelen jo tässä vaiheessa hyvää joulua itse kullekin, koska siirryn piakkoin joulunviettokuvioihin ilman konetta. Itse olen tosi kova jouluihminen, joten odotan kovasti joulua ja joka paikka on kuusta, pakettia, kynttilää ja hyasinttia täynnä... Akan kuva tietysti koristaa kuusta. On outo fiilis, että siitä on jo yli vuosi, kun Akka kuoli. Tavallaan vähän aikaa, mutta samalla se tuntuu kovin kaukaiselta. Katselin vanhoja kännykkävideoita. Tuli kova ikävä Akkaa. Tämän kuvan julkaisin jo viime vuonna, mutta laitetaan uusien joulukuvien puutteessa uudestaan. Ja onhan se kaunis <3.



Kun tietää, miten hauras marsun elämä tietyllä tavalla on, olen tosi kiitollinen, että Mimmi selvisi tämän syksyn koettelemuksistaan. Sen paino on nyt 820 gramman tienoilla, ja luulen, että saan sen pikkuhiljaa nousemaan 850 grammaan. Mimmi saa joka päivä syödä pari tuntia pellettiä keskenään. Heitän samalla pari teelusikallista pellettiä muille etsittäväksi aitaukseen, jotta ne eivät ryhdy kapinoimaan. Marsut nimittäin ryhtyivät tappelemaan, kun vain Mimmi sai pellettiä. En tiedä, johtuiko se suoraan siitä, mutta oli pari uhkaavan näköistä tilannetta. Onneksi nahistelu loppui, kun kaikki saavat (ainakin näennäisesti) pellettiä syödäkseen.

Jouluintoilijana olen iloinen, että tänä vuonna marsutkin pääsevät viettämään joulua meidän kanssa, vaikka tuskin joulu marsuja paljon hetkauttaakaan. Possukat eivät ole yli vuoteen poistuneet kotoa (paitsi lääkärireissuille...), joten matkustaminen on varmasti niiden mielestää jännää. Matka on onneksi vain pari tuntia. Marsut saavat ihan oman huoneen, jonka lattialle rakennan aitauksen. Kyseessä on kellarihuone, joten suojaan aitauksen vedolta vanhojen täkkien avulla alta ja sivuilta. Ovessa on kyllä paksu verhokin, ja huoneessa on lämmitys, joten en usko, että siellä kovin kylmä tulee. Oon nyt pari päivää tehnyt kaikenlaisia listoja, että kaikki tarpeellinen tulisi varmasti mukaan. Näyttäisi siltä, että kaikki marsujen kamat mahtuvat jopa yhteen ikea-kassiin heinää ja itse marsuja lukuunottamatta.

6 kommenttia:

  1. Hyvää joulua sinulle ja hurmaaville joulupossuille. (: Kaunis idea tuo Akka joulukuusen koriste.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :)! (Poistin tuplakommentit kummittelemasta, jos ihmettelet, mitä niille tapahtui:))

      Poista
  2. Hyvää joulua teillekin! Toivottavasti marsuilla on mukavaa lomaillessa :)

    VastaaPoista
  3. Hyvää joulua Leeni ja marsupoppoo! <3

    VastaaPoista