sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Purua ja heinää

Ikuiset pääkaupunkiseudun päänvaivat, heinän ja purun saatavuus, näyttäisivät taas hetken olevan paremmalla tolalla, huraa!

Ennen hain purua Agrimarketista ohi kulkiessa Tampereen tai Hangon suuntaan, mutta nyt ei ole tullut mitään asiaa kumpaakaan suuntaan oikealla hetkenä (Agrimarket on suuren osan viikonloppua kiinni, ja tietysti myös pyhäpäivinä). Niinpä päätin kokeilla Lemmikkiexpressiä, josta saa purua kompromissihintaan. En vaan jotenkin pysty ostamaan enää lemmikkikaupasta purua kun hinta on suunnilleen viisinkertainen verrattuna maatalouskauppoihin. Ja samaa kamaahan se joka tapauksessa on. Lastu kun käsittääkseni on aina sivutuote puunkäsittelystä, joten en usko että mikään purumerkki onnistuisi pysyvästi olemaan jotain toista parempaa, vaikka monesti kuulee keskustelua aiheesta. Pitkään luulin, että edesmennyt Hunter-puru olisi Pölkkyä parempaa, mutta se taisi olla sattumaa, koska yhtäkkiä merkkien laadut kääntyivät päälaelleen. Mä luulen, että purun koostumukseen eniten vaikuttaa se, mistä kohtaa lastukasaa paali on paalattu.

No joka tapauksessa en haluaisi maksaa sahausjätteestä (onhan se tietysti seulottu, pakattu ja kuljetettu kappoihin, mutta kuitenkin) niin älytöntä hintaa kuin eläinkaupoissa siitä pyydetään. Lemmikkiexpressin hinta on 13.50 euroa 25 kilon paalilta, kun agrissa hinta on noin 8 euroa 20 kilon paalista. Agriin mennessä bensa ja vaiva maksaa kuitenkin paljon enemmän kuin Lemmikkiexpressissä, jonka varasto sijaitsee Helsingin Jätkänsaaressa. Hätäpäissäni en tajunnut, että Lemmikkiexpress myös kuljettaa purua kotiin ovelle asti kuudella eurolla, minkä aion kyllä seuraavalla kerralla hyödyntää, koska puru ei ole yhtä hyvin pakattua kuin agrissa. Paalit eivät ole kovin tiiviitä ja repeytyvät herkästi, joten niitä on aika ikävä kanniskella auton takakontiin ja viidenteen kerrokseen.. Mutta nytpä mulla on purua pitkälle kevääseen asti, jee!
Kyllä näille nöpönenille mielellään etsii kuiviketta ja sapuskaa <3
Heinää olen hakenut Ison Omenan Megaeläimestä, ja olen kehnon alun jälkeen ollut siihen tosi tyytyväinen. Ensimmäiset pari säkkiä syysheinää olivat ihan silppua, mutta sittemmin se on ollut oikein hyvää. Megaeläin jää juuri metrotyömaan alle ja lähimmät liikkeet ovat sen jälkeen Vantaalla. Siskoni kävi kysymässä heinäntoimittajan nimen ( Anne ja Vesa Puro), ja sen perusteella löysin saman heinän nettikaupasta; ihme tuuri! Pet worldissa toimitus on aika edullinen, valtavat kasat heinää lähimpään postiin, vain 3,90 e, ja yli 40 euron tilauksen sai postikuluitta. Muutenkin tuo nettikauppa vaikuttaa ihan kiinnostavalta. Toivottavasti tuolta tulee tulevaisuudessakin saamaan heinää näin helposti! Hintakin on sama kuin Megaeläimessä, ja säkit ovat oikeasti aika isoja, melkein metrin korkeita. Yksi säkki kestää meillä pari viikkoa.

Olisin saanut myös meidän lähimmästä eläinkaupasta Lippulaivan Lemmikkitaivaasta tilattua jätesäkissä syysheinää, mistä annan heille isot pisteet palvelusta, mutta hinta olisi yhdellä säkillä ollut 30 euroa. En yhtään tiennyt kuinka tiiviisti pakattuna heinä olisi tullut, joten tuli se tilaus peruttua kun löysin Pet worldista tutun tuotteen. Lisäksi tilaus olisi kestänyt pari viikkoa.

5 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, Sanni! Harvoin kaikki marsut saa samaan kuvaan ilman heilahdusta, mutta tuo uusi pannukakkulinssi on aika hyvä marsulinssi :).

      Poista
    2. Ai katos, en huomannutkaan että siellä takanakin on pari otusta ottamassa rennosti <3

      Poista
  2. Hyvä tietää tuo heinäjuttu! Meilläkin alkaa paali nyt loppua, ja oon harkinnut syysheinään siirtymistä, kun poikaystävälle tulee tuosta nykyisestä heppaheinästä lieviä oireita. Pitääpä kokeilla tuolta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Jos se nyt tosiaan on samaa! Raportoin kun tilaus saapuu :)

      Poista