sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Pohdiskelua Mimmin tilasta

Nyt on antibioottikuurin viides päivä menossa. Viisi on siis vielä jäljellä. Tässä vaiheessa ei näytä antibiootista olevan mitään kovin näkyvää apua, eli tila on aika lailla ennallaan. Nyt mulla on kuitenkin ollut aikaa analysoida Mimmin tekemisiä paremmin. Näyttää siltä, että ongelman ydin on se, että heinä ei oikein maistu. Mimmi kyllä käy usein heinäkasan luona ja maistelee vähän, mutta ei syö kunnolla. Vähän paremmin sen saa syömään kun pitää sille seuraa, hassua kyllä. Paino rikkoo 700 gramman rajan, kun Mimmi on syönyt tuoreruokaa, joka maistuu hyvin, mutta aamupaino on pysynyt noin 690 grammassa. Yöllä en tukiruoki, mutta pellettiä on koko ajan yöllä tarjolla. Päivisin annan tukiruokaa pieniä annoksia pari-kolme kertaa, koska näyttäisi, että se innostaa sitä syömään itsenäisesti ruokinnan jälkeen. Tukiruoka maistui ensin ihan lusikasta, mutta Mimmi taitaa olla kyllästynyt siihen, joten joudun nyt käyttämään ruiskua. Halloweeniin sopiva Mimmin erikoisherkku, kuivatut kurpitsansiemenet maistuvat hyvin (pistän ne paloiksi, jotta eivät tartu kitalakeen tai hampaiden väliin), ja niissä on hyvin energiaa ja kuitua, joten olen antanut sen syödä niitä sylissä herkkuna. Tuoreruoka kelpaa hyvin, samoin kauranjyvät ja pelletit, joten heinä taitaa olla ongelmakohta.
Vaihdoin keskiviikon lääkäriajan jo huomiselle. Tällä kertaa mennään taas Pilvi Lassilalle Tammiston Univetiin. Meille on varattu pidempi aika, jotta saadaan tutkittua rauhassa. Toivon, että jotain selviäisi, mutta tämmöiset vaivat voivat olla aika mystisiä. Aion hakea samalla Puron syysheinää Tammiston Megaeläimestä, koska se heinä on Mimmille erityisesti mieleen.
Mimmi on edelleen pirteä ja hyväntuulisen oloinen, eikä ole vaikuttanut kovin kipeältä  juuri nyt, vaikka heinä ei maistukaan, joten ehkä antibiootti sittenkin vaikuttaa jollain tasolla. Tai sitten se on vain kipulääkkeen ansiota.
Kunpa saisi vain tietää, mistä tässä on kyse. Epävarmuus on inhottavinta, kun pieni eläin sairastaa. Nyt vaan sormet ristiin ja peukalot pystyyn huomiselle, että löytyisi jokin hoidettavissa oleva vaiva!

1 kommentti:

  1. Sait haasteen: http://marsumaailma.blogspot.fi/2015/11/haaste.html

    VastaaPoista