maanantai 2. marraskuuta 2015

Lääkärikäynti nro. 2

No niin, kävimme tänään lääkärissä toisen kerran Mimmin kanssa, tällä kertaa Vantaalla Tammiston Univetissä Pilvi Lassilalla. Ilokseni Mimmi sai nyt diagnoosin - tai eihän se iloista ole, että marsu sairastaa, mutta sen sijaan iloista on, että tutkimuksissa löytyy jotain.

"Virtsan pikatestissä on pieni määrä (2+) verta (skaala on siis 0 - +4), ei glukoosia ja proteiinia normaali vähäinen määrä. Vatsaontelon röntgenkuvissa ei ole havaittavissa virtsakiveä eikä muuta selkeästi poikkeavaa. Kliinisessä tutkimuksessa on muuten normaalit löydökset. Tässä vaiheessa työdiagnoosina on virtsatietulehdus.--" 

Mimmi tutkittiin tosi perusteellisesti. Siltä oli suht helppo saada pissanäyte -  se kun protestipissailee lääkärissä muutenkin kaiken aikaa (-_-). En olisi itse osannut epäillä pissaongelmia, koska Mimmi ei valita tai köyristele selkäänsä pissatessaan. Toivotaan, että vaiva tosiaan olisi virtsatietulehdus. Keskustelimme myös muista vakavammista mahdollisuuksista, mutta oireiden äkillisen ilmaantumisen vuoksi tuo on toistaiseksi paras (ja onneksi myös ylivoimaisesti helpoin) vaihtoehto, mutta vakavampiakaan ongelmia ei voi täysin sulkea pois. Munuaisvaivat tai diabetes näkyisivät virtsanäytteessä, eikä röntgenkuvissa onneksi näkynyt mitään poikkeavaa. Hyvä siis, että antibioottikaan ei ollut turha. Annostusta vähän nostettiin ja kuuri pidennettiin kokonaiskestoltaan kolmeen viikkoon. Pari päivää ennen kuurin päättymistä vien pissanäytteen tutkittavaksi, jotta nähdään onko siinä vielä verta. Toivottavasti selvitään pitkästä antibioottikuurista yhtä mallikkaasti kuin tähän asti. Sanoin ennenaikaisesti, ettei antibiootista ollut ollut apua, koska juuri tänä aamuna paino oli nousussa vielä yön jälkeenkin, vaikka en tukiruoki yöllä. Toivon siis, että ruokahalu palailee antibiootista huolimatta.
Luulin muuten, että röntgenkuvia varten marsu pitää rauhoittaa, joten oli helpotus, ettei niin tarvinnutkaan tehdä. Hampaat syynättiin myös uudestaan, ja ne ovat ihan moitteettomassa kunnossa. Suussa ei näkynyt haavoja, eikä leuoissa tai päässä ollut turvotusta.
Vastaanoton nainen kysyi oliko se tosiaan marsu, joka protestoi röntgenhuoneessa niin että hienosti kuului aulaan asti. En itse ollut paikalla röntgenissä vaan odottelin vastaanottohuoneessa, mutta todennäköisesti se oli Mimmi. Mun pikku taistelija <3. Sisua on vaikka muille jakaa. Onneksi Mimmiä eivät tutkimukset loppujen lopuksi hirveästi hetkauta. Se huutaa lujaa, mutta söi kuulemma heinää kuvien oton välillä kopassaan <3. Senkin draamakuningatar.

8 kommenttia:

  1. Juuri meinasinkin laittaa viestiä että miten teillä voidaan :) Edelleenkin miljoonasti tsemppiä tukijoukoille ja Mimmille, pidän peukkuja että pian taas ruokaa mussutellaan entiseen malliin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :)! Nyt just näyttää suunta oikealta, kun Mimmi meni heinäkasalle mussuttamaan muiden kanssa <3.

      Poista
  2. "Oliko se tosiaan marsu?" :D :D :D Voi Mimmi! Täytyyhän sitä syödä, jotta jaksaa protestoida! Isosti tsemppiä, toivotaan parasta! Koko Maailman tassut on kyynerpäitä myöden ristissä, että Mimmistä tulee vielä pitkäikäinen mahtimarsu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, pitää kerätä voimia :D :D :D kiitos paljon toivotuksista. Mä niin toivon, että Mimmi sais elää pitkän elämän ja kertoa sitten kaikille nuorille kavereilleen, että miten niitä ihmisiä kuuluu käsitellä ;D.

      Poista
  3. Pistin siulle vielä haasteen miun blogissa. En ole varma oletko tehnyt jo tämän mutta kokeilen kepillä jäätä. :D

    http://marsumayhem.blogspot.fi/2015/11/liebster-award-haaste.html

    Edelleenkin lähettelen kovasti tsemppiä teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska haaste! En ole tehnyt ennen, joten pistetään ilman muuta listalle :)
      Ja kiitos taas tsempeistä!

      Poista
  4. Voii Mimmi. Paljon reissu maksoi? Ai atarkaan tutki marsun mikä on hyvä. Voi kunpa se parantuis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivon samaa sormet ja varpaat ristissä! Tällä kertaa maksoi 210 euroa. Pitääkin lisätä se tuonne jutun loppuun, kun itseä ainakin kiinnostaa eläinlääkärilaskut.

      Poista