lauantai 24. tammikuuta 2015

Uusi aitaus! Taas sitä mennään...

Kuten uuden vuoden lupauksenani uhkailinkin, olen aloittanut marsujen asumuksen uudistuksen. Olen tositositosi innoissani! Sain tänään myös ostettua tapetin sitä uupuneelle seinälle, joten pistän kaikki kuntoon olkkarissa kerralla. En malta odottaa, miltä täällä tulee näyttämään! Aitaus tulee olemaan suunnilleen saman kokoinen ja muotoinen (hieman leveämpi, mutta ei ole aivan yhtä pitkä toisesta päädystä) kuin tämä nykyinenkin, koska a) tykkään tästä ja b) suurempaa ei kyllä mahdukaan ;). Katsotaan saanko kaikki tehtyä viikonlopun aikana! Jimmy tietysti auttaa (aika paljon).
Suunnitelmia, suunnitelmia...

Aitaus tulee olemaan tehty 6,5 mm koivuvanerista ja 3 mm polykarbonaatista ( a.k.a. pleksi). Pohja ja takaseinät ovat vaneria ja etu- ja sivuseinät pleksiä. Kiinnitän ne kulmaraudoilla, ja hökötys tulee seisomaan samojen vanhojen Lack-pöytien päällä kuin ennenkin. Maalaan seinät, jotta pissa ei pinty, ja pohjan käärin valoiseen suihkuverhoon (joka toivottavasti ei näy lainkaan), jotta kosteus ei mene läpi. Jos vaneri/pleksi osoittautuu turhan taipuisaksi, pitää vielä tehdä puurimasta tukirakenteet.

Ostin vanerin OP-Puusta, eli samasta paikasta kuin noiden pöytien aluslaatikkojen materiaalin. Heillä sahautus tuli koivuvaneriin kaupan päälle. Sain myös ihan mahtavaa palvelua, joten suosittelen ehdottomasti heitä, jos joku lähistöltä kaipailee puukeskusta!  Olin ajatellut tehdä seinät ohuemmasta vanerista, mutta tuotepäällikkö vei minut katsomaan vanereita, ja sain minut muuttamaan mieleni, sillä 4 mm vaneri oli ihan vetkua. Lisäksi sain hyviä rakennusneuvoja ja he jopa neuvoivat pleksin kanssa, joka ainakin pääkaupunkiseudulla tuottaa todellista päänvaivaa.

Juttu meni näin: pitkän soittelurupeaman jälkeen totesin, että määrämittaan leikattua pleksiä sai ainoastaan Helsingin Herttoniemen Etolasta. Melko monesta muusta paikasta sai kyllä pleksiä, mutta vain pieninä tietyn kokoisina paloina, eikä leikkausta ollut lainkaan saatavilla. Mulla ei ole taitoa eikä tarvikkeita pleksin pätkimiseen. Netistä ei löydy pleksin saatavuudesta juuri mitään tietoa, korkeintaan jotain nettikeskusteluja vuodelta 2008... Oli aika turhauttava etsintä. Tuo Etola olisi muuten ollut ihan unelma, mutta pleksin hinnaksi olisi tullut 150 euroa, mikä on mun mielestä jo hieman liikaa. En nyt muista oliko se akryylia vai polykarbonaattia, mitä sieltä olisi saanut. Näiden kahden ominaisuuksista oli netissä paljonkin puhetta ja lähes kaikki ristiriidassa keskenään :). Onneksi en olekaan tekemässä tuulilasia, joten naarmuttuvuudella ei ole mulle niin paljon merkitystä.
Valmistusmateriaalit sievässä pinossa. Tästä se lähtee!

Puukeskukselta alun perin sanottiin, kun tiedustelin, että he eivät käsittele pleksiä, mutta yllättäen vaneritilaukseni valmistumisen yhteydessä minulle soitettiin, että he voisivat sittenkin leikata mulle pleksit, jos tuon heille materiaalit! En ollut siis edes ihan tosissani sitä pyytänyt, koska ilmeisesti pleksi voi tukkia sahanterän hampaita ja kuumentaa poranteriä ja kaikkea muuta mukavaa, joten olin ihan onnessani kun he itse tarjosivat tätä palvelua! Hain siis lähimmästä K-Raudasta 2X1m polykarbonaattilevyn, jonka kätevästi sai sahattua kolmeen noin 33 sentin viipaleeseen. Jouduin tosin lyhentämään aitausta toisesta päädystään 10 cm, koska pituus yhdellä pleksiseinällä olisi alun perin ollut 210 cm, eikä niin pitkää pleksiä saanut täältä mistään. Mutta eipä tuo paljon haitannut, eikä sekään että etuseinä on nyt pari senttiä lyhyempi kuin takaseinät, kun oli pakko tinkiä korkeudesta. Sain pleksin kuitenkin 70 e hintaan, eli siis alle puolet siitä mikä oli Etolan hinta. Sain vielä sahauksen kaupan päälle OP-puusta, mikä oli tosi ihana yllätys! Sanoivat sitä prototyyppihinnaksi ;).
Marsut on kylppärissä odottamassa uuden lukaalin valmistumista. Tuntuu, että niillä on siellä vähän tylsää.
Yhteensä hintaa tälle projektille on tullut tähän mennessä noin 170 euroa. Ei paha mun mielestä.
Ihan muuten vaan-kuva: Marsulan yövalaistus ennen pleksiaitausta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti