torstai 29. tammikuuta 2015

Ostoksia, ostoksia...

Eukko esittelee uusia heinäseimiä.
Uuden aitauksen myötä villiinnyin keksimään kaikenlaisia muitakin uudistuskohteita. Kun kävin siskon kanssa Ikeassa ostin tällaisia kaksi (miksi niitä nyt sitten kutsuisi) heinäseimiksi purupuolelle. Tosi kätevä muoto ja ripustusmekanismi nyt kun heinää ei enää pääse tippumaan aitauksen taakse. Nyt marsuilla on vapaammin tilaa liikkua, ja heinää saa kerralla mahtumaan seimeen huomattavasti enemmän.  Siitä tulikin mieleeni, että Megaeläin lopettaa Isossa Omenassa, ja joudun taas etsimään uuden syysheinän jostakin. Harmittaa tosi paljon, kun tuo on ollut tosi hyvää heinää isoissa säkeissä ja vieläpä edullista.

Lisäksi ostin aika kasan Tånum-mattoja. Mulla oli niitä jo valmiiksi viisi kappaletta, ja olen ollut niihin tosi tyytyväinen. Ne on tarpeeksi ohuita, väritys on kaunis (mulla on noita vaaleampia, ja sävyt vaihtelevat kivasti matosta toiseen), ja säilyttävät 60 asteen pesussa sekä värinsä, että muotonsa. Matoissa on niin sanottu bussinpenkki-väritys, eli tahrat hukkuvat kirjavaan kuosiin, mikä on marsujen kanssa hyvä homma, eikös vaan ;)? 
Osa halvoista räsymatoista, joita mulla on ollut, menee ihan aaltoileviksi pesussa kun osa kuidusta venyy ja osa kutistuu. Kun reunat aaltoilevat, marsuille tulee houkutus kaivautua niiden alle. Tånum.matoissa ei ole myöskään hapsuja, joita marsut niin mielellään kiskovat ja imeskelevät... Päissä on tuollaiset melko rumat juuttinarut, mutta ne saa helposti leikattua pois. Suosittelen siis lämpimästi kun hinta on vain 4,99€/kpl. Näitä tulee aina välillä Ikeoihin, mutta erä loppuu nopeasti, ja sitten kestää kuukausikaupalla saada lisää. Ostinpa siis 11. Hupsi. Mutta kun halusin vaihtaa kerralla kaikki matot samanlaisiin, hyviin mattoihin. Kerralla tarvitsen vain kahdeksan, mutta pitää olla kaksi settiä, jotta vaihdon yhteydessä saa häkkiin heti uudet matot. Räsymatto kuivuukin pesun jälkeen melkein pari päivää. Joo, joo - kyllä mä ne tarvitsin :D.

Kun aitausen materiaali vaihtui, piti vähän miettiä, mihin juomapullon lykkäisi. En halunnut porata reikiä aitaukseen, joten Jimmy suunnitteli juomapullotelineen. En ole tullut ottaneeksi siitä erikseen kuvaa, mutta tässä se näkyy jokseenkin hyvin:

Toimii aika hyvin. Välillä pullo on vinossa, kun kumilanka on vähän löysä, eikä 33 cl riitä kovin pitkäksi aikaa, mutta vaihdan veden kerran-pari päivässä. Saavatpahan marsut raikasta vettä koko ajan. Jos lähdetään pariksi päiväksi pois, pitää varmaan laittaa jokin taikakuutiohökötys aitaukseen. Mulla on nyt hirveästi taikakakuutioita ja kompostiaitaa, joita en oikeastaan tarvitse. Jotakin kannattaa jättää varastoon, mutta ehkä laitan muut myyntiin jossain vaiheessa. Olisi myös niitä ylimääräisiä mattoja, jotka saisi joku hakea pois... Ja joitakin ihan turhia virikkeitä. Ai, niin tuo juomapulloteline on tehty siitä marsujen keinulaudasta :D. Tulipahan sillekin käyttöä!


2 kommenttia:

 1. Oon kyllä niin lovena teidän marsuasumusratkaisuihin aina. :D Röyhkeästi taisin saada näistä teidän erilaisista kuvioista inspiksen ja nyt kun miulle on ystävältä tulossa pari isoa hyllyä niin niistä saa kyljelleenlaitettuna kivat tasot tuollaiselle nurkkaan sopivalle aitaukselle. Meinaan siis purkaa osiin tuon naaraiden kaksikerroksisen aitauksen, tympii siivotessa aina kykkiä lattiaraossa ja possuillekkin ois kivempi päästä ylemmän ettei ihmiset ois niin monsterinkokoisia. :D Nyt enää odotan niitä hyllyjä, saan ne varmaankin tässä kolmen viikon päästä (en malttaisi odottaa!!!).. Oot kyl niiiiiiin supermainio marsuilija! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa!! Rakastan rakennushankkeita! Paljon kuvia sitten kaikista vaiheista!
   Mäkin meinasin hankkia kirjahyllyjä kun näin semmosen Anonyymit jyrsijäholistit -Annalla, mut päädyin sitten tähän kun nuo mitat oli mulla ennalta päätetyt.
   Kaksikerroksiset häkit on marsuista kivoja mutta se siivoaminen on kyllä aika rasittavaa, etenkin lattiatasossa..
   Ja kiitos kehuista, ne lämmittivät sydäntä :)

   Poista