tiistai 13. tammikuuta 2015

Pullukoita ja puikuloita

"Minäkö lihava? Eeeei..."
Punnitsin tänään marsut ja totesin, että osan kohdalla voisi ennemminkin alkaa puhumaan mursuista kuin marsuista. On joulusyömingit vissiin vaikuttaneet muihinkin kuin muhun. Painohaitari alkaa olla melkoinen kun Mimmi painaa 851 grammaa ja Hupakko on vyörynyt Tyllerön ohi 1415 gramman elopainollaan.. Ei se Tyllerökään ihan hoikka ole, yli 1300 reippaasti. Nyt taitaa olla pakko tehdä jotain asialle. Ehkä joudun lopettamaan yhteisen pelletin jaon kokonaan, tai ehkä ensin vähennän pariin kertaan viikossa. Sekä marsut, että minä ollaan odoteltu sitä hetkeä aamusta, kun on niin söpöä miten tohkeissaan pullukat ja puikulat siitä on. Oon tosin syöttänyt porukalle vain pari pientä lusikallista päivässä, ja Mimmille se taitaa olla liian vähän, kun se on laihtunut kolmisenkymmentä grammaa. Pitää jotenkin ehtiä syöttää sitä päivän mittaan yksinään. Ehkä syötän kädestä aina ohimennen pari pellettiä, kun Mimmi joka tapauksessa tulee aina kattomaan ohikulkijoita.

Zooplus-virikkeet saapui viime viikolla myös. Yritän jaksaa ottaa uusia kuvia, mutta ei oo vielä jaksanu. Tuokin yllä oleva kuva Tylleröstä on vanha, vaikka söpö onkin. Osa virikkeistä on liian suosittuja, ja osaa marsut ei tajua yhtään. Tilasin huvikseni keinulaudan, jonka tiesinkin jo etukäteen suht turhaksi, mitä se onkin. Paitsi jos haluaisi laittaa johonkin esteen, jonka yli marsut ei varmana pääse ;). Sitten tuli pajusilta, joka on ihan valtava, mutta pienempään vaihtoehtoon ei marsun perä mahtuisi. Lisäksi tuli portaat, joita kukaan ei osaa käyttää, mutta tasojen alla voi sentään makailla. Ja yritin opettaa Mimmiä kiipeämään ne, jotta sinne päälle voisi laittaa pellettejä, eikä kukaan muu pääsisi sinne, mutta ei vielä ole onnistunut. Sitten on vielä risu-heinä-pallo, jota en ole vielä antanut käyttöön, ja Bunnytoy, eli pallo jonka sisään voi tunkea heinää, joka on ihan kiva ja marsut tajuaa sen toimintaperiaatteen.

Viimeisenä vaan ei todellakaan vähäisimpänä mainittakoon kulmakoppi, joka on kerta kaikkiaan ihan liian suosittu. Olinkin jo unohtanut tämän osan laumaelämää, jossa jostakin asiasta tulee niin paras, että mikään muu ei kelpaa. Tässä ollaan nyt pari yötä herätty siihen, kun Mimmi puolustaa mökkiä kurkku suorana Hupakolta. Tosi rasittavaa. Se puolustaa sitä jopa ihmisiltä kun menee setvimään riitaa, eikä suostu tulemaan pois vaan pelkästään kirkuu, vaikka yleensä seuraa kättä vaikka maailman ääriin. Koppi pitää siis ottaa yöksi pois. Kokeilen toista paikkaa kopille, jospa se auttaisi.
Ostin myös Stokkan alesta uusia juomapulloja kun sai niin halvalla, 1,36€ oli muistaakseni keskikokoisella pullolla hintaa.

Eipä täällä sen kummempaa, paitsi putsasin kaikkien korvat ja huomasin taas miten eri lailla ne suhtautuu siihenkin toimitukseen. Mimmi suhtautuu kaikkiin hoitotoimenpiteisiin koskemattomuuden loukkauksena, Tyllerö on täysi viilipytty, Hupakko kumma kyllä ei meinannut sietää toimitusta lainkaan ja Eukko tärisee välillä vastenmielisyydestä, vaikka muuten pysyy paikallaan. Eukon ja Mimmin ihot on taas tosi kuivat. Etenkin Eukosta lähtee hirmuisesti karvaa. Laitoin niille kosteussuihketta, katsotaan josko sen käyttö helpottaisi tilannetta.

2 kommenttia:

 1. Miekin tilasin kerran pari niitä valtavia pajusiltoja zooplussalta ja ratkaisin sen valtavuusongelman vääntämällä toisesta päästä sen rautalankakiepin auki ja poistamalla 2-3 pajukepukkaa ja vääntämällä rautalangan takaisin sykeröksi. :)

  Meilläkin täällä löytyy marsua moneen lähtöön jos tuota käsittelyasiaa miettii, jotkut ovat aivan ihania sylimussukoita ja vain nuoleskelevat käsiäni ja juttelevat kun leikkaan kynsiä ja sitten on ne muutama jännempää tapausta.. :D Ritari tekee itsemurhaiskuja loikaten sylistä ihan milloin vain jos ihan sekunniksikin keskittyminen herpaantuu kesken kynsienleikkuun, häntä täytyy aina pitää jämptisti kiinni ja ei saa ollenkaan miettiä muita juttuja samalla. Luojan kiitos ei ole tipahtanut vielä koskaan mistään, olen aina saanut kopin ja nyt olenkin aivan supertarkka hänen kanssaan. Melchior taasen on kumma draamatyyppi, hän saattaa myös keksiä yht'äkkiä hypätä jonnekkin, muttei niin aktiivisesti mieti pakoa kuin Ritari. Melchior on sellai erikoinen tapaus, etten ihmettelisi vaikka tulisi ulkoavaruudesta! <3 Irillä haastetta luo sokeus, hän hätääntyy heti jos tassusta ottaa kiinni (ymmärtäähän tuon kun tassuillakin tutkii ympäristöä ja ei näe mitä tapahtuu kun tassusta ottaa kiinni) joten hänen kyntensä pitää leikata sillai, ettei hän huomaa itse mitään! Siinä tovi vierähtää kun hänen vipeltäessä miun sylissä leikkelen kynsiä aina kun tulee joku niistä sopivasti hollille.. :D Siinä onkin operaatiota, muttei ainakaan tylsää tule! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea tuo pajusiltatemppu! Teenkin heti niin!
   Joo-o! Marsut on kyllä niin persoonia :D kuulostaa aikamoiselta toimitukselta Irin kynsienleikkuu! Mimmi on meillä hankalin. Se on ottanut tavakseen kirkaista jokaisen leikattavan kynnen kohdalla, tai oikeammin silloin kun kuulee saksien äänen, vaikka ne leikkaisivat ilmaa... Draamakuningatar :D. En oo edes leikannut koskaan suoneen.

   Poista