tiistai 27. lokakuuta 2015

Heinää ja muita ruokintajuttuja

Lemmikkiexpressin heinä saapui jo viikko sitten, mutta olin tähän asti työreissulla Unkarissa. Ensimmäinen toimitusajankohta ei sopinut meille, mutta alle viikossa heinä tuli silti perille. Toimituksesta tosin annan vähän risuja, koska pyynnöstäni huolimatta he soittivat minulle eivätkä Jimmylle. Onneksi huomasin kaksi äskettäin tullutta puhelua ja ehdin saada toimittajan pihalta kiinni, vaikka itse olin juuri valtavassa metelissä musiikkimessujen happy hourilla...

Heinä on vähän erilaista kuin aiempi meillä ollut syyheinä. Siinä on heinän lisäsi vähän muitakin kasveja mukana, mikä laadullisesti hieman kyllä mietityttää, mutta uskon ja toivon, että marsut jättäisivät mahdolliset syömäkelvottomat/myrkylliset kasvit syömättä. Toistaiseksi en ole nähnyt mitään huolestuttavaa, ratamoa ja nokkosta vain. Tuoksu on mukavan yrttinen, aika voimakaskin, eikä heinä pölyä juurikaan. Väriltään heinä on mukavan tummaa ja vihreää, ja sitä samaa ruskeaa hyljeksittävää osaa kuin aiemmassakin syysheinässä on hiukan, muttei kovin paljon. Korret ovat aika karkeita ja pisteliäitä kun niitä repii säkistä, mutta lehtevyyttäkin on. Tärkeintä on kuitenkin, että marsuille tämä heinä maistuu oikein hyvin. Ja kortisuus on hyväksi hampaille ja suolistolle, joten en pidä sitäkään ominaisuutta huonona. Ja kaksi paalia maksoi yhteensä kuljetuksineen alle 35 euroa, joten tällä mennään ainakin näiden paalien verran.

Edit. kyseessä siis tämä heinä.
Hupakko ja masupose <3

Ennen lokakuun puoltaväliä meillä siirryttiin ulkotuoreista ihan vaan jääkaapin puolelle. Ulkotuoreisiin siirryttiin huhtikuussa, joten tulihan siinä marsut puoli vuotta ruokittua ilmaiseksi luonnonantimilla (miinus heinä). Ihan hyvä saavutus Suomessa. Seurauksena on jatkuva toiveikas, mankuvan aggressiivinen kuikutus, jota Mimmi johtaa. Possut ovat töpselinenät kiinni pleksissä koko ajan ja näyttävät ihan mieltään osoittavalta väkijoukolta. On vaikeaa yrittää selittää marsuille, etten voi muuttua ruohoksi ja voikukanlehdiksi. Kai se parissa viikossa loppuu, kun nuo uskovat, että mitään ei ole tulossa ennen seuraavaa kesää. Tällä hetkellä jääkaapissa on marsuille punajuuria, porkkanaa, tomaatteja, kaalia, parsakaalia ja lehtiselleriä. En anna marsuille kovin paljon kerralla, ehkä puoli kourallista kerran päivässä.

Pellettejä marsut eivät ole saaneet lainkaan melkein puoleen vuoteen, mutta se ei valitettavasti näytä auttavan Hupakkoa laihtumaan. Lisäksi ruokinnan lisänä c-vitamiininappeja (puolikas per nuppi päivässä), joita sain vielä hieman lisää Annalta (kiitos!), mutta sitten kun ne loppuvat, pitää miettiä jos alkaisin kuitenkin syöttää taas Oxbowta, kun se on vitaminoitua. Nähtävästi pelletittä elämisellä kun ei kummemmin ole painonhallinnallisia vaikutuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti