keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Lääkärissä jälleen

Noh, olihan siitä taas kai jo kuukausi kun viimeksi ollaan lääkärissä käyty marsujen kanssa.

Mimmi on jo pidemmän aikaa ajoittain liikkunut hassusti - en osaa sanoa kuinka pitkään, koska se on alkanut tosi vaivihkaa ja välillä kaikki on ollut ihan normaalisti. Eilen kuitenkin havaitsin, että liikkuminen muuttui kauttaaltaan huonoksi. Hassunnäköinen liike näyttäisi johtuvan takajaloista, jotka hyppivät yhtäaikaa normaalin kävelyn sijaan. Vaiva näkyy etenkin kun Mimmi juoksee. Eilen oikein pelästyin kun herätin sen uniltaan. On jo valmiiksi outoa, että Mimmi nukkuu syvästi, koska tavallisesti se pomppaa innoissaan pystyyn kun häkkiä lähestyy. Se tuli mun luokse herättyään hoiperrellen omituisesti. Tässä video tältä päivältä (pomppiminen ei näy kovin selkeästi videolla, mutta ehkä siitä saa selvää kuitenkin):Soitin heti Tammiston Univetiin, jossa Pilvi Lassila ottaa vastaan, koska halusin tällä kertaa tosissaan marsuihin erikoistuneelle lääkärille, ja sainkin ajan tälle päivälle. Matka oli pitkä, ja lasku kallis, mutta kyllä se mun mielestä kannatti. Oltiin vastaanotolla 45 minuuttia, ja lääkäri tutki Mimmin tosi perinpohjaisesti. Katsottiin kaikki jalkojen liikkeistä ja nivelten kunnosta lähtien päättyen jalkapohjiin, silmiin ja hampaisiin. Raapenäyte otettiin myös, koska lääkäri piti Mimmin ihoa huonon näköisenä. Halusinkin, että se tutkittaisiin, koska se on huolettanut mua jo pidempään. Sieniviljelyä ei tässä vaiheessa otettu, koska lääkärin mielestä se ei ole erityisen todennäköinen, koska muut marsut ei oireile, ja Mimmillä on ollut tämä juttu jo pari vuotta.

Mitään epänormaalia ei tutkimuksessa löytynyt, mikä tavallaan oli helpotus, mutta olisihan joku yksiselitteinen vaiva ollut kiva löytää. Lääkäri päätyi siihen, että oireet - sekä pomppimisen että ihon kuivuuden - voisi selittää C-vitamiinin puutos. Tai vaikka Mimmin iho vain olisi tuollainen luonnostaan, pomppimisen voisi silti puutos selittää. Määräyksenä siis C-vitamiinin märään tuplaus neljäksi viikoksi, ja ihon hoitoon 2 tippaa helokkiöljyä suun kautta päivässä, sekä biotiini jos helokkiöljy ei tee muutosta ihoon. Olen aina luullut, että tuollaiset vaivat koskevat vain marsuja, joita on lyöty laimin, ja siksi en edes ajatellut puutoksen mahdollisuutta. Olen aina antanut marsuille talvisin lisä-C:tä, tosin aika maltillisesti, mutta ovathan marsut kuitenkin yksilöitä. Kaikille ei riitä se, mikä toisille on tarpeeksi. Olen myös vähentänyt pelletin annostusta ennen kuin oireet alkoivat, joten sitä kautta C:n saaminen on ainakin vähentynyt.

Laskun loppusumma, jossa oli kyllä mukana helokkiöljy, oli 145 euroa. Maksoin sen ihan ilolla, kun oli hyvä syy käydä lääkärissä.

Mimmi on onneksi ihan pirteä ja iloinen ja liikkuu mielellään, vaikka se kehnon näköistä onkin. Toivottavasti C-vitamiini auttaisi, eikä kyse olisi mistään vakavammasta. Sormet ja varpaat ristiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti