torstai 11. joulukuuta 2014

Taas lääkärissä

Miten on mahdollista, että nämä jutut aina kasautuvat? No, ehtihän tässä kulua kaksi vuotta marsunomistajana ilman yhtä ainutta lääkärikäyntiä.
Hupakko-söpöliini (kuva syyskuulta)

Huomasin tiistai-iltana Hupakon silmässä vaalean läikän. Lähemmin tarkasteltuna puolta silmästä peitti harmaa kalvo ja valkuainen oli ihan punainen. Vaalea läikkä oli reikä sarveiskalvossa. Luulen, että huomasin haavan melko pian, mutta olihan se jo ehtinyt tulehtua. Tähän aikaan vuodesta meillä sisällä on niin pimeää, että noin pieniä juttuja ei meinaa millään huomata. Keskiviikkona tilasin ajan lääkäriin, koska silmä näytti pahemmalta.
Marsuilla oli Akan kuoleman jälkeen pari ihan hullua päivää, jolloin kukaan ei saanut olla rauhassa Tylleröltä. Jatkuvasti oli ympäriinsä sinkoilevia marsuja. Veikkaan, että Hupakko on väistäessään juossut päin jotain, joka on tehnyt silmään haavan. Ei näyttänyt erityisemmin ainakaan hampaanjäljeltä, ja muutenkin Hupakko on kiivaan teini-iän jälkeen ollut hyvin rauhallinen ja alistuva, joten en usko, että se olisi saanut hampaasta naamaan. Tylleröllä oli ilmeisesti kalifiksi-kalifin-paikalle -kamppanja, jota kukaan ei oikein hyväksynyt. Eukko puuttui lopulta tilanteeseen ja palautti Tyllerön ruotuun. En ole pitkään aikaan nähnyt Eukkoa niin paljon kipitttelemässä ympäriinsä.
Hupakko sai pitkän kuurin Oftan Akvakol-tippaa  neljä kertaa päivässä. Tänään silmä näyttää ehkä jo vähän paremmalta, tai ei ainakaan onneksi huonommalta. Hupakkoa on naurettavan helppo hoitaa, se on niin löllykkä, kiltti sylipossu <3. Sain myös toisen pullon mahdollisia muita silmähaavereita varten, joten ihan pienistä silmävammoista ei tarvitse seuraavan kerran lähteä lääkäriin.
Kysyin myös Hupakon toisesta silmästä, jossa on cherry eye. Se näkyy lähinnä sillin kun Hupakko stressaantuu tai ilmassa on pölyä. Silmä ei kuitenkaan vuoda tai punoita, joten lääkäri oli samaa mieltä siitä, ettei siihen tarvitse puuttua sen kummemmin.
Tässä alla olevassa kuvassa cherry eye näkyy suht hyvin:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti