torstai 1. toukokuuta 2014

Hyvää vappua 2014!

Hyvää vappua!

Tultiin juuri eilen viikon työreissulta Walesista. Ei tullut tällä kertaa taikakuutioita tuliaisiksi, vaikka harkitsinkin niiden postittamista. Ensi kerralla pitää mennä tyhjemmän laukun kanssa.

 Äiti ja isä hoiti marsuja sillä välin kun oltiin poissa kerran päivässä täällä meidän kotona. Ihan hyvin tuntui menneen, vaikka lattiaa ei oltu visiin kauhean aktiivisesti siivottu, joten kämppä näytti eläintarhalta :). Ensitöikseni teinkin suursiivouksen marsuosastoon. Kävin eilen myös heti hakemassa ulkoa kaikenlaista, kun meidän poissaollessa marsut oli saaneet vain jääkaappituoreita. Täällä on ihan älyttömän vihreää! Pelkäsin, että keräsin melkein liikaakin tuoreita, kun noiden vatsat ei ehkä ole vielä täysin tottuneet. Aitaus näyttää tänään kuitenkin siistiltä, joten ei tainnut mennä överiksi.
Pitänee kohta leikata kynsiä, puhdistaa korvia ja punnita marsuja.

Edit. 1.5.
Syynäsin ja puleerasin tytöt oikein kunnolla. Punnituksen tulokset olivat seuraavanlaiset (ikäjärjestyksessä):

Eukko (3v 6kk) 1038 g
Akka (2v 6kk) 836 g
Mimmi (1v 8kk) 825 g
Hupakko (8 kk) 1117g
Tyllerö (8 kk) 1179 g

Eukon paino on ihan ok, Mimmi on entisellään ja Akka on keventynyt vähitellen vuodentakaisesta "huippupainostaan", joka oli 100 grammaa nykyistä painavampi. Se oli kyllä silloin pikkuisen mahakas ja päärynänmuotoinen, nyt hoikka, mutta sopusuhtainen, joten ei siinä liene mitään huolestuttavaa. Hupakko on kevyempi, mutta Tyllerö on lihaksikkaamman tuntuinen. Katsotaan mihin ne kehittyy tuosta.

Mimmillä taas on iho huonossa kunnossa. Aika ohkaisen tuntuinen ja himmeä turkki ja kökköhilsettä. Kun irrottelin sitä varovasti raaputtamalla ihosta, reppana yritti järsiä tassujaan kun ärsytti niin paljon. Eihän se paljon rapsuttelusta välitä yleensäkään, mutta kyllä se oudolta vähän vaikutti. Se ei raavi itseään mitenkään epänormaalisti ja kaikilla muilla on ihan esimerkillisessä kunnossa iho ja turkki, joten arvon tässä viedäkö sitä eläinlääkäriin vai ei. Huomasin ekaa kertaa kehnontuneen ihon jo ehkä pari kuukautta sitten, mutta silloin ajattelin talven kuivattavan kun muillakin abyillä oli ollut samankaltaista. Nyt alaselässä oli lisäksi hieman lyhyempää ja harvempaa karvaa, eikä semmoista siinä aiemmin ole ollut. Hmmm... Ehkä seurailen sitä hetken ennen kuin teen päätöksen eläinlääkärille näyttämisestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti