sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Tuhma Tyllerö

Eräs tyyppi pääsi syliin jäähylle jahdattuaan Pimun ja Mimmin toistuvasti nurkkiin ja maattuaan sitten vieressä vahtimassa saaliitaan kuin pahantahtoinen kanaemo. Lienee tavallista pahempi kiima. Tarkistin ettei tuntunut kystia, mutta täytyy seurata miten kauan räyhämieliala kestää. Tyllerön cherry eye on myös vähän pahentunut, mutta ei tulehtunut.
No, oikeastaan halusin vaan jakaa tämän kuvan kiusahengestä. Eikö ookin ihan rettelöitsijän syyllinen ilme?

tiistai 14. heinäkuuta 2015

Kesävieras ja kaulapussi

"Kuppi on ihan tyhjä (kaulapussia lukuunottamatta)..." T. Hupakko
Voitte kuvitella vielä kyyneleen Hupakon poskelle ;).

Kesäisin mun on vaikea jaksaa kirjoitella tai olla ylipäätään koneella, mutta ei huolta - täällä me edelleen ollaan. Tosin minä ja marsut ollaan nyt viimeisen kuun aikana oltu harvinaisen paljon eri osoitteissa kun on ollut kaikenlaista häistä lähtien (oli kyllä ihan huippua <3 - ehkä joskus jonkun kuvankin tänne saatan laittaa kunhan saadaan niitä vähän karsittua). Onneksi mulla on muutamakin erittäin pätevä hoitaja tiedossani, jonka saatan värvätä papanatalkoisiin. Kovin herkästi en lähde nykyisin marsuja mihinkään roudaamaan, kun kotona käyvä hoitaja on niin paljon parempi ratkaisu. Vihdoin sain aikaiseksi myös kirjoitettua hoito-ohjeen tiedostoksi, jota voin muokata tilanteen mukaan. Mulla on ollut ennen tätä varmaan reippaasti yli kymmenen käsinsuherrettua lappusta, kun aina jokin muuttuu ajan kanssa tai hoitoajan pituuden mukaan.

Laitanpa tähän ihan huvikseni viimeisen punnitustuloksen viikon takaa. Punnitsen pötkylät yleensä kynsienleikkuun ja korvienputsauksen yhteydessä, jotta kaikki kiusat on kerralla poissa alta. Sain muuten viimeksi kynnet erityisen hyvin leikatuksi ilman vaaraa suoneen leikkaamisesta, kun oli kerrankin hyvä valaistus.
Punnitustulokset ovat ikäjärjestyksessä (suluissa oleva luku vertailun vuoksi toukokuulta):
Pimu: 948 g (828 g)
Pimu on kasvanut hurjasti! Pimu painoi tullessaan 675 g. Nyt se on isompi kuin pirpula-Mimmi, mutta on mielestäni mukavassa massassa.
Hupakko: 1415 g (1387 g)
Apuva... Hupakko on taas saman painoinen kuin pahimmillaan, mutta en mä oikein sille mitään mahda. Lienee kesätuoreet lihottaneet?
Tyllerö: 1331 g (1281 g)
Tyllerö on sisareensa verrattuna oikein timmi pakkaus. Ei ollenkaan löysä nostettaessa vaan jaksaa kantaa massansa. Mua vain epäilyttää nämä jättiläiset, kun ei meidän Timppakaan koskaan painanut yli 1300 grammaa, mutta kaipa se on silti ihan normaalia.
Mimmi: 914 g (865 g)
Mimmi on viimeksi painanut yli 900 grammaa viime marraskuussa, joten oon tyytyväinen tähän tilanteeseen.
Eukko: 1062 g (1081 g)
Käsituntuma Eukossa on, että paino on ihan hyvä. Vähänhän se on laihtunut edellisestä punnituksesta, mutta sitä edelliseen tulokseen verrattuna paino oli lisääntynyt, joten ehkä vielä ei ole kyse iän tuomasta kuihtumisesta. Toivon, että Eukko saisi olla vielä sateenkaarisillan tällä puolen hyvän aikaa, koska se tuntuu olevan edelleen iskussa. Päällisin puolin ei ikää huomaa. Eukko täyttää 5 lokakuussa <3.

Juuri nyt meillä on kesävieras! Tätini koira Kerttu on meillä hoidossa. Ensin käytiin meillä toki tutustumassa marsuihin, tai siis siihen, minkä reaktion ne Kertussa herättää. Kerttu vaikuttaa vähän hämmentyneeltä ja vinkuu välillä marsuille, jos ne pitää jotain ääntä tai säntäilevät häkissä, mutta ei mitään huolestuttavaa. En tietenkään jätä Kerttua valvomatta marsujen kanssa. Marsut eivät oikeastaan välitä Kertusta yhtään, vaikka se käy välillä tönäisemässä kuonollaan pleksiseinää tai komentelee, kun yrittää saada leikkiseuraa. En kyllä käsitä yhtään miksi haukku ei ole pelottava kun yskiminen on KAUHEAA marsujen mielestä,
Kerttu on kyllä ihana. Se on 8-vuotias göötti (jöötti?), mutta leikkisyytensä puolesta se voisi olla vaikka 2-vuotias. Nytkin mulla on kaikki Kertun lelut jaloissani, kun se yrittää houkutella mua leikkimään. Kerttu on myös fiksu kuin mikä, täydellinen koira siis <3. Mukava, jos saadaan se vastaisuudessakin aina välillä vierailulle.